Mediakurssilaisten blogikirjoitukset: Harrastukset osana lukiolaisen arkea

Monilla on harrastuksia, jotka ovat heille tärkeitä, mutta miten nämä harrastukset onnistuvat lukio-opintojen ohella? Nykypäivänä on monia mahdollisuuksia pyrkiä esimerkiksi eri urheilulajeissa korkealle tasolle jopa opintojen ohella. Sen takia urheiluakatemia on hyvä tuki urheiluun opintojen ohella, sillä se mahdollistaa aamuisin harjoittelemisen ennen koulua ja luo hyvän tukiverkon urheilijalle, josta voi hakea tukea tarvittaessa urheiluun liittyviin perusteisiin, kuten ravintoon ja valmennukseen. Myös Askolan lukiolaisilla on mahdollisuus osallistua Itä-Uudenmaan urheiluakatemian toimintaan. 

 (Kuvan lähde: Itä-Uudenmaan urheiluakatemian kotisivut https://iuakatemia.fi


Mielestämme urheiluakatemia on massiivinen apu opintojen ohelle, jos pyrkii menestymään urheilijana. Akatemian tarjoamat mahdollisuudet treenata aamulla ennen koulua ovat olleet suuri apu opintojen suorittamisessa, ja opettajat ovat olleet erittäin avuliaita ja hyväksyväisiä niistä johtuviin poissaoloihin. Urheiluakatemian toiminnasta saa myös opintopisteitä, mikä helpottaa opintopisteiden keräämisessä.


(Kuvan lähde: Pxhere kuvapankki https://pxhere.com)


Mutta miksi urheiluakatemiasta on hyötyä huipulle tähtääville urheilijoille? Syy ei välttämättä ole pelkästään mahdollisuudessa aamuisin harjoitteluun muutaman kerran viikossa tai siitä syntyvien harjoitustuntien määrän nousuun, vaan siihen, että palautumiselle jää enemmän aikaa. Päivän aikana monet urheilijat pystyvät harjoittelemaan riittävän paljon, mutta kun siihen yhdistetään haastavat opinnot ja palautuminen, helpottaa urheiluakatemia näiden asioiden tasapainoittelua. On myös totta, että maajoukkuetason urheilijoilla harjoitusmäärät ovat sen verran suuria, että on hyödyllistä harjoitella useamman kerran päivässä esimerkiksi aamulla ja illalla ja sen urheiluakatemia mahdollistaa. Yksinkertaisesti urheiluakatemia on keino viedä urheilu seuraavalle levelille. 



On myös muita harrastuksia, joihin ei ole urheiluakatemian kaltaista järjestöä, kuten esimerkiksi soittaminen, laulaminen ja kuvataide, jotka ovat myös suhteellisen helppoja tehdä koulun ohella osittain siksi, että lukiomme tarjoaa useita kuvataiteen ja musiikin kursseja, joista usein löytyy juuri itselle sopiva valinta, jossa pääsee tekemään itselleen mieluista asiaa ja sen avulla myös suorittamaan opintoja. 


(Kuvan lähde: Pexels kuvapankki https://www.pexels.com)

Kommentit

Suositut tekstit