Mediakurssilaisten blogipostaukset: Näin teet aamuheräämisestä hieman helpompaa

 

*Kirjoittaja on S2-opiskelija

Mistä saa voimaa ja motivaatiota herätä tai miten ei nukuta aamutunteja?


Varma kaikille tuttu tilanne - heräsit talvella aamulla, ympäri on kylmä, pimeä, ei ole halua päästä pois lämpimän peiton alta, levätä vielä 10 minuuttia ja nousta sitten ylös tai ehkä jättää ensimmäiset oppitunnit kokonaan väliin? Tällaiset ajatukset voivat syntyä jokaisen päässä. Miten siis vielä varmistat, että aamu nousu on helppoa ja nopeaa, eikä pitkää kivuliasta kidutusta? Täällä on vinkit. 


Ensinnäkin on ymmärrettävä, että tavan rakentamisprosessi voi kestää kahdesta viikosta kuukauteen. Tämä on aika, joka kuluu tavan kehittymiseen. Ja niin kehittää tätä tapaa, on tarpeen herätä samaan aikaan joka päivä koko ajan. Uniohjelman tarkkailu helpottaa huomattavasti nousua kouluttamalla kehoa heräämään samaan aikaan, keho alkaa herätä ja nukahtaa samaan aikaan, jopa ilman herätyskelloa. Vaikka sinun täytyy mennä nukkumaan myöhemmin, kehosi nostaa sinut vielä ajoissa, ja mahdollisuus että nukut pommin on minimaalinen.


Toiseksi säännölliset nousut ja nukkumaanmeno samanaikaisesti joka päivä edistävät kaikkien syklien perustamista kehossa. Melatoniinin tuotanto säätää vuorokausirytmiä, mikä puolestaan voi lisätä ihmisen tuottavuutta hänen tarvitsemiensa tuntien aikana. Unen aikana tapahtuu myös muita tärkeitä prosesseja, kuten lihasten kasvua ja palautumista, ruoansulatusta ja ennen kaikkea aivojen lepoa. Kaikella tällä on positiivinen vaikutus ihmisen hyvinvointiin ja hyvään mielialaan. 


Kolmanneksi ilmeisin neuvo on nukahtaa viimeistään kello 12 yöllä, kiinnittää huomiota, nukahtaa eikä mennä nukkumaan. Tämä on tärkeää keholle, koska kello 12 aamulla melatoniinin ja muiden hormonien tuotanto alkaa. Jos menet nukkumaan myöhemmin, se johtaa seurauksiin, kuten väsymykseen, apatiaan ja jopa masennukseen, ja kaikki tämä johtuu siitä, että hormoneja ei voida tuottaa. On myös tärkeää huomata, että yksi välttämättömistä edellytyksistä on pimeys. Pimeässä aivomme tulevat niin sanottuun syvään uneen, jossa keho puhdistetaan, lihasten kasvu ja palauttaminen. Jos et voi saavuttaa pimeyttä paikassa, jossa nukut, yritä käyttää unimaskia, ensimmäiset kerrat tuntuvat epätavallisilta, mutta ajan myötä lopetat sen tunteen. 


Noudattamalla näitä kolmea yksinkertaista vinkkiä voit yksinkertaistaa huomattavasti aamurutiinejasi sekä parantaa yleiskuntoasi ja lisätä tuottavuuttasi.




Kuvien lähteet: https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fimg.championat.com%2Fnews%2Fbig%2Fl%2Fy%2F5-sposobov-vstavat-po-budilniku-s-pervogo-raza_16554010641035631476.jpg&tbnid=lmYYh6nmRapjrM&vet=12ahUKEwjHrJ6Ng9eCAxVXEhAIHRnzDFMQMygKegUIARCAAQ..i&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.championat.com%2Flifestyle%2Farticle-4727551-kak-nauchitsya-vstavat-po-budilniku-s-pervogo-raza.html&docid=7dmcjzscsib5bM&w=1350&h=900&q=%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA&safe=active&ved=2ahUKEwjHrJ6Ng9eCAxVXEhAIHRnzDFMQMygKegUIARCAAQ


https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmegaplan.ru%2Fblog%2Fmanagement%2Fpochemu-izbytok-sna-vreden-tak-zhe-kak-n%2F&psig=AOvVaw3lIVKP-_nRI5keg9yMxGWR&ust=1700722555642000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CA8QjRxqFwoTCLCPk7aD14IDFQAAAAAdAAAAABAI


Kommentit

Suositut tekstit