Mediakurssilaisten blogipostaukset: lukiolaisen arkipäivä

 Lukiolaisen arkipäivä


 Aamuni alkavat yleisesti noin kuuden aikoihin. Joinain päivinä käyn ennen laittautumista tallilla tekemässä aamutallin, muutoin alan laittautumaan heti herättyäni. Lähden kouluun vähän ennen kahdeksaa.


Koulupäiväni kestävät yleensä 6-7 tuntia. Koulupäiväni ovat kivoja ja menevät yleensä nopeasti. Yksi oppitunti kestää 90 minuuttia, jonka jälkeen on pitkä välitunti tai 50 minuutin mittainen ruokatauko.  


Koulupäivän paras hetki on ruokailu. Meillä ruoka on todella hyvää ja maukasta.  Linjastolla on montaa erilaista salaattia ja lämminruoka. Usein myös jälkiruokaa löytyy. 



Kotiin päästyäni  syön jotain, vaihdan vaatteet ja lähden tallille. Meillä on kotona omia hevosia viisi ja yksi täysihoitohevonen. Normaaliin tallipäivään kuuluu karsinoiden siivous, heinien jako moneen kertaa, muiden ruokien jako, käytävän lakaisu, hevosten sisään ottaminen ja oman hevosen ratsastus (joskus myös useampi hevonen ratsastettavana). 


Päivästä kuluu koulun lisäksi monta tuntia tallilla. Usein en kerkeä tai jaksa tehdä koulutehtäviä, koska päivä on ollut jo niin pitkä. Yritän kuitenkin koulupäivän aikana ja tunneilla tehdä tehtäviä hyvin. 


Tykkään viettää aikaa perheeni kanssa ja yleensä illalla syömme iltapalaa yhdessä keskustellen päivän tapahtumista. 


Menen nukkumaan yhdeksän ja kymmenen välissä, jolloin saan usein  nukuttua ainakin 8 tuntia. Hyvät yöunet ovat minulle hyvin tärkeät, eikä päivästä tule mitään, jos olen nukkunut vähän tai huonosti.

 

  



Kommentit

Suositut tekstit